info@tabiet.com.tr
Çalışma Saatlerimiz 08.00 - 22:00
İNDİRİM
Yeni web sitemiz ile yayındayız. Açılışa özel ürünlerimizde %25 İNDİRİM frısatı.
05326104921
Anasayfa
Hakkımızda
Ürünlerimiz
Haber & Duyurular
İletişim
Anasayfa
Hakkımızda
Ürünlerimiz
Haber & Duyurular
İletişim
TÜM ÜRÜNLER
Tabi Et
Yumuşak Et Pişirme Püf Noktaları
Yumuşacık bir et pişirmek istiyorsan doğru eti seçmelisin. En az 3 gün dinlendirilmiş ve sinirsiz bir et olmalı.
Güzelce marine etmeli ve marinasyonun yanı sıra minimum 3 saat bekletmelisin.
Pişirirken doğru bir şekilde mühürlemeli ve böylece eti yumuşacık yapacak olan suyunun içinde kalmasını sağlamalısın.
Etler pişerken birkaç damla sirke damlatmak, etin daha da yumuşak olması sağlar.
Et pişmeden önce tuz eklememelisin. Bu etinin sertleşmesine sebep olur.
Yumuşacık ve lokum gibi bir et için genç bir hayvanın etini tercih etmelisin. Hayvan yaşlandıkça eti sertleşir.
Hayvanın en yumuşak yeri, güneş gören sırt bölgesindeki etlerdir.
Hiç yağsız bir et ya da çok yağlı bir et asla iyi sonuç vermez. Her zaman orta yağlı etleri tercih etmelisin.
Eti marine edip dolapta beklettikten sonra, pişirmeden önce oda ısısına gelmesini beklemelisin.
Eti her zaman önceden iyice kızdırılmış, ısıtılmış tavada ya da fırında pişirmelisin.
WhatsApp Aç
Yardıma mı ihtiyacınız var?
WhatsApp
Merhabalar, size hangi konuda yardımcı olmamı istersiniz?