İNDİRİM Yeni web sitemiz ile yayındayız. Açılışa özel ürünlerimizde %25 İNDİRİM frısatı.

Tabi Et

Yumuşak Et Pişirme Püf Noktaları

  • Yumuşacık bir et pişirmek istiyorsan doğru eti seçmelisin. En az 3 gün dinlendirilmiş ve sinirsiz bir et olmalı. 
  • Güzelce marine etmeli ve marinasyonun yanı sıra minimum 3 saat bekletmelisin.
  • Pişirirken doğru bir şekilde mühürlemeli ve böylece eti yumuşacık yapacak olan suyunun içinde kalmasını sağlamalısın. 
  • Etler pişerken birkaç damla sirke damlatmak, etin daha da yumuşak olması sağlar.
  • Et pişmeden önce tuz eklememelisin. Bu etinin sertleşmesine sebep olur. 
  • Yumuşacık ve lokum gibi bir et için genç bir hayvanın etini tercih etmelisin. Hayvan yaşlandıkça eti sertleşir. 
  • Hayvanın en yumuşak yeri, güneş gören sırt bölgesindeki etlerdir. 
  • Hiç yağsız bir et ya da çok yağlı bir et asla iyi sonuç vermez. Her zaman orta yağlı etleri tercih etmelisin.
  • Eti marine edip dolapta beklettikten sonra, pişirmeden önce oda ısısına gelmesini beklemelisin.
  • Eti her zaman önceden iyice kızdırılmış, ısıtılmış tavada ya da fırında pişirmelisin.
WhatsApp Aç
Yardıma mı ihtiyacınız var?
Merhabalar, size hangi konuda yardımcı olmamı istersiniz?